ВестиГрадске вестиШкола

Обележавање Дана школе

Ученици и професори нишке Гимназије ,,9. мај” обележили су Дан школе свечаном приредбом у четвртак 9. маја 2024. године у Нишком културном центру.

Програм је започео у лепој атмосфери химном ,,Боже правде” у 12 часова. Ову свечаност су отворили наши дивни ученици у улози водитеља – Теодора, Лана и Стефан, конферансом коју је написала професорка Ивана Павловић. Лана нам је дочарала колико је наша школа напредовала за своје 34 године пуне труда, рада и одрицања. Водитељ Стефан нас је подсетио колико смо заправо посебни зато што једини од свих школа поседујемо општи смер. Теодора и Лана су објасниле значај специјализованих ИТ и спортских одељења. Директор школе, Ненад Дисић, наговестио је да ћемо од следеће године бити богатији за један смер, биће то билингвално одељење, природно-математичко, на енглеском језику! Водитељи су похвалили наше ученике, добре младе људе, вредне ђаке такмичарског духа. То нам је показала и ова представа.

Представа је започела нашим распеваним хором под вођством (диригентском палицом) професорке Тамаре Манић и песмом ,,Мој свет” групе ,,С времена на време”. Уживали смо! Након хора на сцену ступили су талентовани глумци драмске секције Гимназије ,,9.мај”, коју воде професорка српског језика и књижевности Ивана Савић и професор филозофије Алекса Токић. Представа нас је много чему научила. Уверила нас је да су се данашње генерације доста промениле у односу на раније, али ипак је то нешто најбитније остало. Ученици су нам показали колико је пријатељство важно у животу. Поруке сакривене иза симпатичних и смешних сцена су ипак озбиљне: другаре треба разумети и увек им помоћи без осуђивања различитости. Бити тинејџер, као и први љубавни састанци мучили су ђаке и некада и сада.

Када је дивној представи дошао крај, сачекало нас је изненађење од стране наших вредних професорки. Професорка Тамара је дириговала и сениорским хором (професорке које су учествовале у хору: Ивана, Вања, Мирела, Марија, Сашка и Нина) који је отпевао дирљиву песму ,, Милион година”. Носимо изузетне утиске са свечане приредбе. Били смо поносни што смо део Гимназије ,,9.мај”. На крају програма се обратио наш директор. Речима нам је пренео колики понос осећа и колико је труда уложено у нашу школу. За заслузне колеге и ученике школе имао је поклоне које им је уручио за уложен труд, рад и утрошено време да све изгледа онако лепо. Посебно се захвалио за изузетне успехе Александри Ивановић, ученици Јани Ристић Гордани Ристић Љумовић, ученик Петар Топаловић – за освојена места на републичким такмичењима; Ивани, Алекси, Светлани Мићић, Ивани Павловић, за изузетно залагање да прослава Дана школе изгледа управо онако како је изгледала – изузетно!

А сада да похвалимо наше глумце:

Први разред: Дуња Игић 1-1 Емилија Марковић 1-1 Лазар Стојановић 1-2 Дуња Тонић 1-2 Катарина Симоновић 1-2 Нина Стефановић 1-2 Тамара Живадиновић 1-4 Софија Миљковић 1-4 Елена Вујачић 1-4 Нађа Илић 1-4 Јована Ћирић 1-4 Алекса Здравковић 1-7 Михајло Милошевић 1-7 Никола Ђорђевић 1-7 Тадија Милошевић 1-7 Ђорђе Златковић 1-7

Други разред: Гордан Младеновић 2-2 Катарина Војкана Станковић 2-2 Богдан Васић 2-2 Анастасија Станковић 2-3 Жељко Дејановић 2-5 Вероника Станковић 2-8

Трећи разред: Сара Ђорђевић 3-2 Дијана Арсић 3-4 Хелена Станковић 3-4 Теодора Филиповић 3-6 Ива Станојевић 3-6

Ми смо презадовољни како је наш Дан школе изгледао и нестрпљиво очекујемо следећи јубиларни 35!

Чланови новинарске секције:

Ана Стајић, Ђорђе Јовановић, Дејана Ђорђевић, Јања Петровић, Хелена Трајковић

Едитор видеа: Вук Живковић, 1-7

Хор наше школе: