Learn C in Code Week

ЕУ недеља програмирања је самоникли покрет који слави креативност, решавање проблема и сарадњу кроз програмирање и друге активности у вези са технологијом. Идеја је да се програмирање учини видљивим и доступним, да се покаже младима, одраслима и старијим особама како се идеје реализују помоћу кода, да се демистификује програмирање и окупе мотивисани људи да учествују заједно.
У 2020. години ЕУ недеља програмирања одржава се између 10. и 25. октобра.
У оквиру обележавања овогодишње Европске недеље програмирања EU CodeWeek ( 10-25.10.2020.) ученици II-7, специјализованог одељења за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику (ИТ одељења) представљају ученицима основних школа програмирање у програмском језику С и упознају их са значајним овог програмског језика и са оним што га издваја од осталих језика због чега је и даље актуелан. Ученици су као активност у оквиру eTwinning пројекта “Learn C in Code Week” одржали видеоконференцијско предавање о историји, примени и синтакси програмског језика C ученицима пет основних школа из Београда, Скопља, Ниша, Руме и Руског Крстура.

Поред презентације, демонстрирали су неколико примера и припремили и задали задатке учесницима, које ће касније, након отпремања решења од стране ученика на TwinSpace платформу пројекта, прегледати и дати им повратне информације.

Пројекат је награђен Националном ознаком квалитета за 2021. годину.