ВестиГрадске вести

Предавање о безбедности у саобраћају

Милан Митић је у препуној сали наше Гимназије „9. мај” Ниш одржао едукативни семинар из области безбедности у саобраћају, у организацији Градске општине Медијана, а у сарадњи са Центром за друштвено деловање Градске општине Медијана .

Предавач на семинару био је Милан Митић из Пожаревца, сарадник и промотер Агенције за безбедност у саобраћају, који је пре 14 година преживео тешку саобраћајну незгоду, коју је проузроковао несавесном вожњом мотоцикла, без кациге и конзумирањем алкохола пре вожње.

„Оваква и слична предавања од велике су важности за подизање свести о значају придржавања мера безбедности и могу утицати на превенцију саобраћајних незгода. Зато Градска општина Медијана наставља едукацију младих на тему безбедности у саобраћају”, рекао је члан Већа ове општине, Иван Николић.

Поштовање прописа и свест о томе, да не угрозимо свој, али ни туђ живот, свакако су предуслови сигурног и безбедног кретања, рекао је Митић у разговору са ученицима.

Митић је истакао значај едукације од малих ногу, које су услов правилног и безбедног понашања у саобраћају, где ученици учествују као пешаци али и када постану возачи.


Кроз кратки документарни филм „1 у 10 милиона”, видео клипове и животну причу, своје искуство пренео је нишким средњошколцима, са циљем превенције саобраћајних незгода. Овом приликом, користећи тзв.,пијане” наочаре, показао је ученицима, који нису конзумирали алкохолна пића, како „пијан возач” види и доживљава околину.