Вести

Пријављивање ученика и подношење спортске документације у одељењу за ученике са посебним способностима за спорт

Обавештавају се ученици који су се већ пријавили за упис у специјализовано одељење за ученике са посебним способностима за спорт да је потребно да се пријаве слањем мејла школи на мејл адресу gim9majnis@gmail.com и да попуне електронски образац пријаве, а у тексту мејла да наведу генерички број који су добили при првом онлајн пријављивању.

Образац пријаве се налази на сајту министарства (Пријава за полагање пријемног испита која се налази на следећем линку http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc). У обрасцу пријаве се наводи шифра коју ученик добија и уписује се у његову књижицу. Ове шифре ће ученици доставити када их добију у матичној основној школи.

Ученици који нису успели да изврше онлајн пријаву или се нису уопште пријавили (немају генерички број), могу да се пријаве попуњавањем и штампањем обрасца исте пријаве, који лично предају у просторијама школе. Оверен примерак пријаве је доказ да је извршено пријављивање.

Предаја спортске документације за одељење ученика са посебним способностима за спорт реализоваће се у понедељак 8. и уторак 9. јуна у просторијама школе у времену од 8 до 16 часова. Образац пријаве и спортске документације биће благовремено достављени.

Календар активности за спровођење пријемног испита за упис у средњу школу за школску 2020/2021. годину се налази на линку  http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/KALENDAR-PRIJEMNIH-ISPITA-LINK3.xls

Извод из Правилника за Упис у спортску гимназију и одељења за спортисте

Члан: 35

За упис у гимназију и одељење за спортисте кандидат доставља потврду о оствареним спортским резултатима, које је кандидат остварио у осмом разреду основне школе, у складу са чланом 36. овог правилника.

Потврду из става 1. овог члана издаје надлежни национални грански спортски савез, који је регистрован у министарству надлежном за послове спорта.

Члан: 36

Постигнути спортски резултати вреднују се тако што се кандидату за упис у гимназију и одељење за спортисте додељују следећи бодови:

1) ако наступа за репрезентацију Републике Србије, односно ако се налази на списку репрезентативаца, за оне спортове који немају репрезентативна такмичења узраста до 14 година – 10 бодова,

2) ако је освојио медаљу у спортском такмичењу на првенству Републике Србије, појединачно или као члан екипе – осам (8) бодова за златну медаљу, седам (7) бодова за сребрну медаљу и шест (6) бодова за бронзану медаљу. 

Цео Правилник о упису у ово одељење можете погледати овде.

Све додатне информације можете добити контактирањем школе мејлом на адресу електронске поште gim9majnis@gmail.com или на број телефона 018-257433.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *