Вести

ПРИЈАВЉИВАЊЕ УЧЕНИКА ЗА УПИС У ОДЕЉЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА ЗА СПОРТ

Пријављивање за упис у специјализовано одељење за ученике са посебним способностима за спорт (слањем мејла или директно у просторијама школе) обавља се од понедељка 18. маја до четвртка 21. маја 2020. године. Пријем пријаве биће потврђен од стране школе у периоду од 8 до 20 часова.

Образац пријаве се налази на сајту министарства (на следећем линку http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc). У обрасцу пријаве се наводи шифра коју ученик добија и уписује се у његову књижицу. Ове шифре ће ученици доставити када их добију у матичној основној школи.

Ученици који нису успели да изврше онлајн пријаву или се нису уопште пријавили (немају генерички број), могу да се пријаве попуњавањем и штампањем обрасца исте пријаве, који лично предају у просторијама школе. Оверен примерак пријаве је доказ да је извршено пријављивање.

Предаја спортске документације за одељење ученика са посебним способностима за спорт реализоваће се у понедељак 8. и уторак 9. јуна у просторијама школе у времену од 8 до 16 часова. Образац пријаве и спортске документације биће благовремено достављени.

Календар активности за спровођење пријемног испита за упис у средњу школу за школску 2020/2021. годину се налази на линку  http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/KALENDAR-PRIJEMNIH-ISPITA-LINK3.xls

Извод из Правилника за Упис у спортску гимназију и одељења за спортисте

Члан: 35

За упис у гимназију и одељење за спортисте кандидат доставља потврду о оствареним спортским резултатима, које је кандидат остварио у осмом разреду основне школе, у складу са чланом 36. овог правилника.

Потврду из става 1. овог члана издаје надлежни национални грански спортски савез, који је регистрован у министарству надлежном за послове спорта.

Члан: 36

Постигнути спортски резултати вреднују се тако што се кандидату за упис у гимназију и одељење за спортисте додељују следећи бодови:

1) ако наступа за репрезентацију Републике Србије, односно ако се налази на списку репрезентативаца, за оне спортове који немају репрезентативна такмичења узраста до 14 година – 10 бодова,

2) ако је освојио медаљу у спортском такмичењу на првенству Републике Србије, појединачно или као члан екипе – осам (8) бодова за златну медаљу, седам (7) бодова за сребрну медаљу и шест (6) бодова за бронзану медаљу. 

Цео Правилник о упису у ово одељење можете погледати овде.

Све додатне информације можете добити контактирањем школе мејлом на адресу електронске поште gim9majnis@gmail.com или на број телефона 018 4151211.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *