Вести

Поруке подршке

Поштовани ученици,

На крају смо још једне недеље онлајн наставе. Изузетно смо поносни на вашу укљученост у рад и напор који улажете да савладате постављене задатке.
Знамо да немате сви исте техничке могућности за рад, али исто тако знамо од ваших професора и одељењских старешина, да међусобно сарађујете и помажете једни другима. То је у овим околностима изузетно важно.
Суочавамо се са непознатом опасношћу која слабима и осетљивијима може да угрози живот. Колико ће та опасност трајати и како и колико брзо ћемо је превазићи зависи добрим делом од сваког од нас појединачно. Од сваког од вас појединачно. У току овог полугодишта сви смо ми на неки начин матуранти – потребно је да покажемо зрелост и одговорност. Одговарање захтевима наставе је један део тога. Тиме ћете, заједно са вашим професорима, постићи да у овим тешким околностима стекнете довољно знања за успешан завршетак разреда и упис у следећи разред, односно на студије.
Онлајн настава је новина и за вас и за ваше професоре. Трудите се да максимално сарађујете и са предметним професорима и са одељењским старешинама. Сигнализирајте одељењским
старешинима ако имате неких проблема или се чини да сте преоптерећени захтевима из више предмета. Користите могућност да се обратите педагогу и психологу на мејл дат на сајту школе, ако имате тешкоћа било које врсте. Али у свему овоме најважније је да учините све што је потребно да останете здрави, доследним праћењем препорука стручних људи из здравства. Тиме помажете својим родитељима и широј околини. Останите код куће. Много је тога што можете радити. Средите животни простор, организујте се у обављању кућних обавеза и набавци намирница., чујте се са пријатељима и члановима шире породице, организујте током викенда неки вид игре и забаве у кући или онлајн дружење са друштвом из школе. Уколико се укључујете у рад као волонтери (уз дозволу и сагласност ваших родитеља) чините то уз све мере заштите. Само ако сачувате своје здравље, чувате и здравље других. Ова невоља ће проћи. Брже и безболније ако се сви потрудимо око тога. Као што се одлаже Олимпијада, спортски догађаји, културне манифестације, могу да се одложе журке, рођендани, баскет у дворишту. Живот је много већи од тога.

Поносни на ваше досадашње понашање, поздрављамо вас и желимо да будете здрави и сигурни. Видимо се, ако не раније, на Видовдан, на додели диплома, у пуном саставу.

Ваша Гимназија ”9.мај” Ниш

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *