Вести

Пријава и упис у специјализовано одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику

Обавештавају се ученици који су се већ пријавили за полагање пријемног испита за упис у специјализовано одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику да је потребно да се пријаве слањем мејла школи на мејл адресу gim9majnis@gmail.com и да попуне електронски образац пријаве, а у тексту мејла да наведу генерички број који су добили при првом онлајн пријављивању почетком априла месеца.

Образац пријаве се налази на сајту министарства (Пријава за полагање пријемног испита која се налази на следећем линку http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc). У обрасцу пријаве се наводи шифра коју ученик добија и уписује се у његову књижицу. Ове шифре ће ученици доставити када их добију у матичној основној школи.

Школа ће потврдити пријем Пријаве за полагање пријемног испита тако што ће потврдити пријем мејла (одговор мејлом).

Ученици који нису успели да изврше онлајн пријаву или се нису уопште пријавили (немају генерички број), могу да се пријаве попуњавањем и штампањем обрасца исте пријаве, који лично предају у просторијама школе. Оверен примерак пријаве је доказ да је извршено пријављивање.

Календар активности за спровођење пријемног испита за упис у средњу школу за школску 2020/2021. годину се налази на линку  http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/KALENDAR-PRIJEMNIH-ISPITA-LINK3.xls

Више о овом одељењу можете погледати овде.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *