Вести

Посете ученика – Октобар

Уводни час предмета за ученике одељења 4-7 под називом *Култура* одржан у Галерији савремене уметности у Официрском дому у оквиру поставке изложбе “100 од 1000” која обележава 75 година Сићевачке колоније. 

Одељење 4-8 , у пратњи наставнице српског језика и књижевности Катарине Илић, посетило је изложбу посвећену Миодрагу Ђукићу, истакнутом српском драматургу. Изложба осветљава његов богат стваралачки опус и неизбрисив траг у култури Србије.

Посебан акценат стављен је на његову најпознатију драму „Александар“, која ове године обележава 50 година од премијере .


Захваљујући подршци Министарства културе, посетиоци имају прилику да виде оригинална документа из Ђукићевог живота, укључујући до сада необјављене фотографије из породичне збирке

Одељење 4-8 је у пратњи настаставника филозофије Алексе Токића посетило изложбу, 50 година ликовне колоније Сићево у Официрском дому.

 Одељење 2-5 је у пратњи наставнице српског језика и књижевности Катарине Илић посетило изложбу и случајно срели рођену сестру од ујака, драматурга. Искористила је прилику и одржала им занимљиво предавање! 

Изложба “2 века борбе за слободу” аутора Бобана Јанковића.

Наши ученици одељења 2/4, заједно са наставником историје Војином Никитовићем, имали су част да посете ову инспиративну изложбу у општини Медијана.

Кроз историјске иконе и артефакте, ученици су се упознали са кључним тренуцима борбе нашег народа за слободу и независност.

Поносни смо што су наши ученици имали прилику да уче из прве руке о историјском наслеђу које обликује нашу садашњост и будућност. 

Часови социологије колегинице Александре Ивановић у Дому Војске Србије и Галерији савремене уметности у Тврђави.


Радимо на себи, проширујемо видике, сазнајемо и културно се уздижемо!

Учимо како да користимо елитну културу у граду који нам пружа толико тога.

Ученици 4-3 и 4-6.

Учимо да користимо врхунску културу.

Час социологије у Галерији савремене уметности, Официрски дом.


Одељење 4-5 је уживало са својом наставницом социологије Александром Ивановић. По речима аутора изложбе Александра Девића: ‘Слике јесу степенице сопственог испирања, руше ме и дижу, радују и лече.’

Ученици наше школе су посетили Сајам менталног здравља у Официрском дому заједно са наставницима и школским психологом!

Учимо како да бринемо о себи и другима, јер ментално здравље је под‌једнако важно као и физичко.

Ученици 1-1, 1-2 и 1-3 одељења су у оквиру предмета Језик, медији и култура посетили Официрски дом и изложбу слика графике Александра Девића са којим су били у прилици да разговарају о његовом стваралаштву.