Вести

Ученици наше школе подижу свест о очувању животне средине

Ученици одељења II/7 наше школе (Милица Стојановић, Вељко Ђорђевић, Сава Стефановић, Андрија Атанасковић и Вељко Стојановић) као тим Нишке Хаубице победници су конкурса UPSHIFT 3 и добитници новчане награде у износу од 2000 евра као и менторске подршке од организације Разливалиште за реализацију своје идеје.

UPSHIFT је програм намењен младима узраста 13-19 година којима омогућава приступ знању и вештинама које не могу да стекну у формалном образовању и подстиче их да се активно укључе у решавања проблема у својим заједницама. Програм се састоји из три фазе: конкурс, радионице и реализација решења уз помоћ ментора.

Идеја о подизању свести код младих о еколошком стању наше земље ће бити спроведена кроз едукативне радионице, промоције преко друштвених мрежа и акцијама прикупљања смећа. Акција чишћења коју организује тим “Нишке Хаубице” одржаће се 03.10.2020. године са почетком у 13 часова код тржног центра “RODA” (из правца маркета “LIDL”). Акција чишћења има за циљ да укаже на све већи проблем загађења града. У акцији прикупљања смећа учествоваће и ученици Гимназије “9.мај” како би дали пример својим вршњацима и подигли свест о очувању животне средине.

Позивамо све да нам се прикључе како би наш град био чистији. Кесе и рукавице су обезбеђене, потребно је придржавати се мера заштите, обавезно ношење маске и поштовање дистанце.

Пратите Инстаграм профил овог тима.