ВестиГрадске вестиНаградеСпортТакмичењаФизичко и здравствено васпитањеШкола

„Трчим за школу“ изазов #BeActive

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки доделио је награду другопласираној Гимназији „9. мај“ из Ниша и том приликом честитао победницима, али и свим осталим школама на ангажовању, труду и посвећености током трајања Изазова!


Бескрајно смо захвални нашем драгом колеги Марку Урбанчићу, наставнику Физичког и здравственог васпитања у нашој школи и одељењском старешини 1-8 ученицима са посебним способностима за спорт на мотивацији и вери у успех!

Хвала нашим драгим ученицима, запосленима и родитељима који су “Трчали за нашу школу” и на тај начин нам помогли да остваримо циљ!

„У овогодишњем, петом по реду TreninGO  изазову „Трчим за школу“ ученици су заједно са својим наставницима претрчали више од 93 000 км, чиме је остварен циљ пројекта и у потпуности оправдан слоган Европске недеље спорта – „BeActive“. Овај изазов не само да је подстакао физичку активност, већ је учеснике окупио око заједничког, племенитог циља – да помогну једној од 10 школа у Србији да освоје спортске реквизите и тако унапреде наставу физичког васпитања. Сви ми који учествујемо у овом пројекту се надамо да смо кроз ово што смо урадили заједно са вама у претходних пар месеци код вас креирали једну навику која ће се наставити и у следећој години, као и да ћете се на тај начин повезати са врхунским спортом ове земље. Наставите да се бавите физичком активношћу и да користите ТренинГО апликацију. Захваљујем се нашим дугогодишњим партнерима који су препознали значај ове акције, Делегацији ЕУ у Србији и Савезу за школски спорт Србије” – истакао је Вишацки.