ВестиГрадске вестиНаградеСпортТакмичењаФизичко и здравствено васпитањеШкола

Спортски успеси ученика наше школе

Отворено првенство Србије у пливању (Serbia Open)

На отвореном првенству Србије у пливању које се одржавало у Београду од 31.5.-2.6., наша ученица Сара Богојевић, одељења 1/6, освојила је 3 златне медаље у својој и 1 бронзану у апсолутној категорији.

Ученица наше школе, Ана Стајић одељења 1-8, освојила је три бронзане медаље у категорији млађих јуниора.

Ученица Емилија Здравковић из одељења 1/8 освојила је друго место у трци на 50м делфин.

Ђорђе Јовановић, ученик одељења 1-8, освојио је укупно 6 медаља, 3 индивидуалне и 3 у штафетним тркама које је пливао заједно са својим другарима из ПК “Свети Никола” Ниш. 🎉👏🏻

Ђорђе је освојио злато🥇 у дисциплини 200 м леђним стилом у категорији млађих јуниора и злато у истој дисциплини, али у апсолутној конкуренцији. У дисциплини 100 м леђно освојио је бронзу.🥉🎉👏🏻

У јуниорској штафети 4×200 м краул освојио је сребрну медаљу🥈, а у апсолутној штафети 4×200 м краул такође сребро.🥈 У мушко-женској миx штафети 4×100 м добио је бронзану медаљу.

Међународни турнир у Taekwondo-у

Дејана Ðорђевић, ученица спортског одељења 1-6, је овог пута након 2 борбе на Међународном турниру у Теквондо-у освојила бронзану медаљу у категорији Јуниор А Ф-52.

Честитамо!

Плес

Наша предивна ученица 2-5 Наталија Величковић освојића је треће место 🥉у плесу у соло наступу, а прво место 🥇 у групном наступу у Јагодини.

Олимпијске игре ученика Републике Србије

На Олимпијским играма ученика Републике Србије у Џудоу наша ученица Анђела Ивановић освојила је 2. место у категорији -70кг.

На Олимпијским спортским играма ученика Републике Србије у Новом Саду наши ученици су освојили запажене резултате у пливању:

  • Ана Стајић 1-8 дисциплина прсно 3. место 🥉
  • Сара Богојевић 1-6 дисциплина леђно 1. место 🥇
  • ЂорЂе Јовановић 1-8 дисциплина леђно 2. место 🥈
  • Емилија Здравковић 1-8 дисциплина делфин 2. место 🥈

🔸Предметни наставник Вања Маринковић 🏆
.
🎉 ЧЕСТИТАМО! 🎉


На Олимпијским играма ученика Републике Србије наша женска екипа освојила је 3. место у екипној конкуренцији 🥉

Ученице су наступале у следећем саставу:

100м – Биљана Богдановић
400м – Мина Шћекић
800м – Митра Бранковић
Скок у даљ – Дуња Вучковић
Скок у вис – Милијана Николић
Бацање кугле – Сара Милутиновић
Штафета 4×100м – Луција Балди, Мина Шћекић, Биљана Богдановић и Дуња Вучковић

Такође, у мушкој конкуренцији нашу школу представљали су:

Скок у даљ – Никола Ускоковић
Бацање кугле – Александар Голубовић

Све честитке и похвале за наше ученике и наставнику Физичког и здравственог васпитања Владимиру Цветковићу на оствареним резултатима.

ВИ СТЕ НАШ ПОНОС!

На Олимпијским играма ученика Републике Србије наша женска екипа освојила је 3. место у екипној конкуренцији 🥉 Ученице су наступале у следећем саставу: 100м – Биљана Богдановић 400м – Мина Шћекић 800м – Митра Бранковић Скок у даљ – Дуња Вучковић Скок у вис – Милијана Николић Бацање кугле – Сара Милутиновић Штафета 4×100м – Луција Балди, Мина Шћекић, Биљана Богдановић и Дуња Вучковић . Такође, у мушкој конкуренцији нашу школу представљали су: Скок у даљ – Никола Ускоковић Бацање кугле – Александар Голубовић Све честитке и похвале за наше ученике и наставнику Физичког и здравственог васпитања Владимиру Цветковићу на оствареним резултатима. ВИ СТЕ НАШ ПОНОС!

Футсал

2. место на Републичком такмичењу у Футсалу Гимназија “9.мај” Ниш

Честитамо нашим ученицама и нашем колеги Владимиру Цветковићу!

Браво!


Освојено 1. место на Међуокружном такмичење у малом фудбалу (девојчице) одржаном 15.05.2024. у Зајечару и пласман на Републичко такмичење.

1. Анђелковић Теодора 3/5
2. Китановић Ива 1/8
3. Тоник Дуња 1/2
4. Наталија Стојановић 2/8
5. Петра Павловић 3
6. Ђурђина Милосављевић 3/5
7. Елена Перенчевић 4/8
8. Анђеоски рак 4/8
9. Стевановић Мина 3/8
10. Николћ Сташа 1/8
11. Стевановић Марија 1/6

Атлетика

На међуокружном такмичењу у Атлетици одржаном у Крушевцу наши ученици остварили су сјајне резултате и пласирали се на школску олимпијаду Србије 2024.

“Ученици су својим понашањем, трудом и спортским умећем на прави начин представљали нашу школу у најбољем светлу. Право задовољство је радити са оваквом децом. Огромну захвалност дугујем колеги Раји на безрезервној подршци и помоћи.”, поручио је наш колега Владимир Цветковић, наставник физичког и здравственог васпитања.

Освојио 1. Пласман на Међуокружном такмичењу у атлетици одржаном 13.05.2024. године у Крушевцу и пласман на Рупубличко такмичење. 🎉🎉🎉🏆🏆🏆👏🏻👏🏻👏🏻

Девојчице:
1. Биљана Богдановић 1/6
2. Мина Шћекић 2/6
3. Митра Бранковић 2/8
4. Милијана Николић 2/6
5. Дуња Вучковић 2/8
6. Сара Милутиновић 2/5
7. Луција Балди 4/6

Дечаци:
1. Никола Ускоковић 4/8
2. Александар Голубовић 3/5

Честитке и нашим ученицима и нашим колегама!

Пливање

У суботу 11.5.2024., на такмичењу одржаном у Крушевцу, наша ученица Сара Богојевић из одељења 1-6 освојила је четири медаље као и плакету за најбољу пливачицу у категорији и пехар. Честитамо!