ВестиГрадске вестиОбразовањеШкола

Недеља сећања и заједништва

Ово је само делић атмосфере из Недеље сећања и заједништва.

Током Недеље сећања и заједништва у нашој Гимназији ‘9. мај’ у Нишу, ученици и наставници су заједно реализовали мноштво активности чији је једини циљ био повезивање, забава, емпатија и подршка.

Од искрених разговора до узбудљивих игара, сваки тренутак посвећен је јачању наше школске заједнице.

Нека ови тренуци буду трајна сећања, а ми наставимо ширити љубазност и разумевање сваког дана!

У оквиру Недеље сећања и заједништва у школи, ученици су имали радионицу “Удри бригу на књигу” – заједничка израда Теста из књижевне епохе хуманизма и ренесансе уз неговање лепог понашања и позитивну атмосферу на угледном часу код колегинице Марије Костић. Часу је присуствовала педагог школе Анита Спасић.

Ученици одељења 2-7 су урадили активност из eTwinning пројекта “Be well with AI” везану за начине на које можемо боље да се осећамо и презентовали савете за здрав живот, превазилажење стреса и негативних осећања и ти 💞

Да би направили ове занимљиве инфографике, ученици су уз помоћ предметне наставнице Анице Тричковић користили апликацију за графички дизајн и помоћ вештачке интелигенције.

Нашу школу су посетили ученици и наставници школе из Турске (Çatalca Anadolu Lisesi, Istanbul) са којом радимо на еТвининг пројекту “Be well with AI”.

Ово је био сјајан начин обележавања дана еТвининга који се слави 9. маја широм Европе, као и Недеље сећања и заједништва. Кроз овај сусрет и кроз читав пројекат смо акцентовали значај бриге о емоцијама и добробити ученика у савременом друштву, који су свакодневно окружени новим технологијама.

На часу код наставнице Катарине Илић у Недељи сећања и заједништва наши предивни и талентовани млади песници писали су песме и израдили пано.

Бајка о части код наставнице Миле Догановућ.

Ученици су исписивали позитивне и негативне кљуцне реци, цртали “породично стабло” лепих и лоших особина, поступака… или на други начин приказивали човеков живот.
Неки су коментарисали, неки су тумачили из данашње перспективе.

Обележавање Недеље сећања и заједништва кроз радионицу ,,Реши мој проблем” у одељењу 2-3 код наставице Иване Живковић.