Вести

Дан отворених врата Електронског факултета – Elfak Open day 2024

Ученици одељења III-7 са наставником програмирања и одељењским старешином Далибором Тодоровићем, посетили су Дан отворених врата Електронског факултета – Elfak Open day 2024.

Електронски факултет у Нишу организовао је у уторак, 23. априла, од 11 до 15 часова Дан отворених врата (Elfak Open day 2024) са циљем да будућим бруцошима и садашњим студентима, приближи могућности које пружа студирање на Електронском факултету.

Госте из средњих школа из Ниша, али и из околних градова (Врање, Пирот, Лесковац, Власотинце, Зајечар, Неготин, Бор, Књажевац, Трстеник…) у холу факултета дочекала је презентација свих одсека и дружење са асистентима и професорима.

Кроз радионице које су за њих организовали, будући бруцоши су могли да се упознају са радом установе, али и науче нешто ново, упознају нове технологије са којима ће се сусрести приликом уписа на Електронски факултет. Организован је и интересантан квиз за ученике који су били подељени у четири тима.

Такође, истог дана своје штандове имале су компаније са којима факултет сарађује, на којима су будућим бруцошима и садашњим студентима, као и свим заинтересованим гостима, представили свој рад, затим профиле инжењера потребних у данашњој индустрији као и информације о стипендијама или отвореним позицијама за послове које нуде.