pet12142018

Azurirano09:27:09 PM

Font Size

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel
Back Vi ste ovde: Naslovna Učenici Sekcije Sport Sportski uspesi 2015-16.

Sportski uspesi 2015-16.

RUKOMET

Završeno školsko prvenstvo u rukometu. Naše devojke (Nina Milovanović,Emilija Marković,Teodora Petković,Nađa Stamenković, Saška Stevanović,Anđela Gagić, Selena Bogdanović, Teodora Stefanović,Nena Petrović, Ines Minevski)su prvaci grada pošto su u finalu pobedile Pravno poslovnu školu.

Posle pobede nad aleksinačkom gimnazijom očekuje ih međuokružno prvenstvo 30.marta.

 

KOŠARKA

Ženska košarkaška ekipa (Anamarija Stojičić,Lena Perisić,Anđela Janković,Luna Dinić,Mina Dinić,Anica) zauzela je II mesto na međuokružnom skolskom prvenstvu.

Muška košarkaška ekipa je zauzela III mesto na školskom prvenstvu.

ODBOJKA

Ženska odbojkaška ekipa zauzela je  II mesto na školskom prvenstvu, dok je muška ekipa zauzela 4 mesto. 

 

STONI TENIS

U stonom tenisu na opštinskom takmičenju Vukmirović Aleksandra osvojila je II mesto. Tešić Filip ,Nikolić Janko i Rimčić Petar bili su III.

 

GIMNASTIKA

Omladinke su zauzele 1 mesto na opštinskom takmičenju. Mladenović Katarina, Bošković Katarina,Mladenović Kristina i Romina Herodek.

Omladinci su nam takođe doneli zlato sa opstinskog takmičenja. Veličković Petar, Stojković Danilo i Mladenović Velјko.

Regionalno takmičenje biće održano  aprila u Kruševcu ,gde će naši prvaci biti učesnici.

DžUDO

Na regionalnom takmičenju u džudou zlato je odneo Krstić Aleksa.Srebro su delili Jovanović Mihajlo i Jovanović Mateja.

ATLETIKA

U oštroj konkurenciji takmičara, na školskom prvenstvu u atletskoj disciplini troboj I mesto je zauzeo Jošanović Ivan,a Denić Biljana bila je II.

U disciplini štafete prvo mesto ja zauzela ekipa Gimnazije ,,9.maj“ čiji su sastav činili Stojanović Lazar,  Mladenović Katarina, Cvetković Đorđe  i Ristić Milјana.

POJEDINAČNO

Decembra prošle godine održano je Balkansko prvenstvo u Zrenjaninu na kome je učestvovao Uroš Mitrović , učenik Gimnazije ,,9.maj“. Tom prilikom osvojio je tri medalјe - 2 srebrne i 1 bronzanu. Uroš je imao veoma težak zadatak. Pored toga što je na takmičenju bilo prijavlјeno 533 učesnika iz Srbije,Turske,BiH,Bugarske,Makedonije,Slovenije i Crne Gore osvojio je medalјe u tri različite discipline : Juniori pojedinačno(3.mesto), Juniorski tim(2.mesto), Slobodni stil (2.mesto)

Renomirani sportski list ,,Žurnal“,prepoznao je talenat i potencial našeg učenika.Objavlјen je članak intervjua sa njim gde ćemo vam predstaviti samo delić pohvala ovog neverovatnog sportiste.,,Ko god je ove jeseni gledao utakmice kadeta niškog Radničkog,nije mogao a da ne primeti Srđana Marinkovića. Centralni bek,uz to i kapiten tima,odskače sjajnom tehnikom,a van terena skromnošću, ambicijama i lјubavlјu prema fudbalskoj igri”.

Romina Herodek je jedan neverovatan talenat.Nјen trud i rad se ogleda u njenim mnogobrojnim uspesima, kao što su: srebro(šou dens seniori) na međunarodnom plesnom festivalu održanom krajem februara u Beču, srebro(šou dens senior) i bronzu(moderan balet seniori) na međunarodnom festivalu u Skoplјu. 

Wikipedia

Wikipedia
Slobodna enciklopedija

Biblioteka

Digitalna biblioteka
Digitalna narodna biblioteka Srbije

Obrazovni sajtovi

Obrazovni sajtovi
Obrazovni sajtovi na srpskom jeziku

Educational websites

Educational websites
Obrazovni sajtovi na engleskom jeziku

Google earth »

Google earth
Google earth online
 

E-učenje

Elektronsko učenjee-learning

E-učenje je korištenje multimedije i Interneta u svrhu poboljšanja kvaliteta učenja omogućavanjem pristupa udaljenim izvorima i uslugama i omogućavanjem saradnje i komunikacije i na daljinu