pet12142018

Azurirano09:27:09 PM

Font Size

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel
Back Vi ste ovde: Naslovna Učenici Sekcije Sport

Državno školsko prvenstvo u gimnastici

Kristina ZivadinovicU Pirotu, 27. i 28. marta održano je Državno školsko prvenstvo u gimnastici.
Na ovom velikom takmičenju učestvovali su najbolji gimnastičari iz osnovnih i srednjih škola. 
Prva i najbitnija nagrada otišla je u ruke učenici naše gimnazije, Kristini Živadinović. 
Kristina se gimnastikom bavi 10 godina. 
Ona naporno trenira kako bi osvojila što bolje rezultate ali i nadmašila sebe na svakom novom takmičenju. 
Tročasovni treninzi su joj izuzetno naporni, ali ne mogu da se uporede sa zadovoljstvom koje oseti nakon osvojene nagrade. 
Kako kaže, trema nije bila prisutna koliko i odgovornost koju nosi sa sobom zbog uloženog truda. 
'' Ova pobeda  mi je izuzetno značajna jer je prva u ovoj sezoni. Sezona mi je počela na najbolji mogući način i jako sam zadovoljna. '' - dodaje Kristina.
Ona se za našu gimnaziju odlučila zbog sportskog odeljenja, koje sa sobom nosi mnoge prednosti za takmičare kao što je Kristina.
Razredne starešine u sva četiri sportska odeljenja razumeju sportiste i izuzetno su fleksibilne i otvorene oko čestog odsustvovanja iz škole. 
'' Za sada je sportska gimnastika sport kojim planiram još dugo da se bavim. To me ispunjava i daje mi vetar u leđa''-Kaže Kristina za kraj našeg kratkog članka

Sportski uspesi 2015-16.

RUKOMET

Završeno školsko prvenstvo u rukometu. Naše devojke (Nina Milovanović,Emilija Marković,Teodora Petković,Nađa Stamenković, Saška Stevanović,Anđela Gagić, Selena Bogdanović, Teodora Stefanović,Nena Petrović, Ines Minevski)su prvaci grada pošto su u finalu pobedile Pravno poslovnu školu.

Posle pobede nad aleksinačkom gimnazijom očekuje ih međuokružno prvenstvo 30.marta.

 

KOŠARKA

Ženska košarkaška ekipa (Anamarija Stojičić,Lena Perisić,Anđela Janković,Luna Dinić,Mina Dinić,Anica) zauzela je II mesto na međuokružnom skolskom prvenstvu.

Muška košarkaška ekipa je zauzela III mesto na školskom prvenstvu.

ODBOJKA

Ženska odbojkaška ekipa zauzela je  II mesto na školskom prvenstvu, dok je muška ekipa zauzela 4 mesto. 

 

STONI TENIS

U stonom tenisu na opštinskom takmičenju Vukmirović Aleksandra osvojila je II mesto. Tešić Filip ,Nikolić Janko i Rimčić Petar bili su III.

 

GIMNASTIKA

Omladinke su zauzele 1 mesto na opštinskom takmičenju. Mladenović Katarina, Bošković Katarina,Mladenović Kristina i Romina Herodek.

Omladinci su nam takođe doneli zlato sa opstinskog takmičenja. Veličković Petar, Stojković Danilo i Mladenović Velјko.

Regionalno takmičenje biće održano  aprila u Kruševcu ,gde će naši prvaci biti učesnici.

DžUDO

Na regionalnom takmičenju u džudou zlato je odneo Krstić Aleksa.Srebro su delili Jovanović Mihajlo i Jovanović Mateja.

ATLETIKA

U oštroj konkurenciji takmičara, na školskom prvenstvu u atletskoj disciplini troboj I mesto je zauzeo Jošanović Ivan,a Denić Biljana bila je II.

U disciplini štafete prvo mesto ja zauzela ekipa Gimnazije ,,9.maj“ čiji su sastav činili Stojanović Lazar,  Mladenović Katarina, Cvetković Đorđe  i Ristić Milјana.

POJEDINAČNO

Decembra prošle godine održano je Balkansko prvenstvo u Zrenjaninu na kome je učestvovao Uroš Mitrović , učenik Gimnazije ,,9.maj“. Tom prilikom osvojio je tri medalјe - 2 srebrne i 1 bronzanu. Uroš je imao veoma težak zadatak. Pored toga što je na takmičenju bilo prijavlјeno 533 učesnika iz Srbije,Turske,BiH,Bugarske,Makedonije,Slovenije i Crne Gore osvojio je medalјe u tri različite discipline : Juniori pojedinačno(3.mesto), Juniorski tim(2.mesto), Slobodni stil (2.mesto)

Renomirani sportski list ,,Žurnal“,prepoznao je talenat i potencial našeg učenika.Objavlјen je članak intervjua sa njim gde ćemo vam predstaviti samo delić pohvala ovog neverovatnog sportiste.,,Ko god je ove jeseni gledao utakmice kadeta niškog Radničkog,nije mogao a da ne primeti Srđana Marinkovića. Centralni bek,uz to i kapiten tima,odskače sjajnom tehnikom,a van terena skromnošću, ambicijama i lјubavlјu prema fudbalskoj igri”.

Romina Herodek je jedan neverovatan talenat.Nјen trud i rad se ogleda u njenim mnogobrojnim uspesima, kao što su: srebro(šou dens seniori) na međunarodnom plesnom festivalu održanom krajem februara u Beču, srebro(šou dens senior) i bronzu(moderan balet seniori) na međunarodnom festivalu u Skoplјu. 

I mi spоrtistе zа pоhvаlu imаmо

sportovi

Kоšаrkа

U оvој škоlskој gоdini i dеvојčicе i dеčаci nаšе škоlе su оstvаrili uspеh. Žеnskа еkipа Gimnаziје “9.mај“ је bilа nа grаdskоm i оkružnоm tаkmičеnju prvа, а оd 320 žеnskih еkipа nа držаvnоm prvеnstvu ušlа је u prvih sеdаm nа zаvršnоm turniru i оsvојilа drugо mеstо.Тrеbа pоhvаliti: Nikоlić Sаndru, Rаdоvić Аnđеlu, Таnаskоvić Kаtаrinu, Stоšić Sоfiјu, Таsić Sаndru, Pаvlоvić Оgnjеnu, Pоpоvić Јеlеnu, Stаnkоvić Јоvаnu i Stојаnоvić Еmiliјu i Ivu.

Dеčаci su оsvојili drugо mеstо u grаdu u slеdеćеm sаstаvu: Stојkоvić Nеbојšа, Маtić Мihајlо, Slоvić Маtеја, Brаnkоvić Urоš, Dеlčić Lаzаr, Crnić Јоvаn, Simоnоvić Аndriја, Тоpаlоvić Nоvаk, Јоvаnоvić Мilоš, Čаušеvić Strаhinjа i Ilić Аlеksаndаr.

Оdbојkа

Оdbојkаškа еkipа Gimnаziје “9.mај“ је nа Svеtоsаvskоm turniru оsvојilа drugо mеstо.

Fudbаl

Nа оpštinskоm tаkmičеnju u mаlоm fudbаlu učеnici nаšе škоlе оsvојili su prvо mеstо.

Plivаnjе

Učеstvuјući nа оpštinskоm tаkmičеnju u plivаnju, učеnicа Živаnоvić Јоvаnа i učеnik Ilić Pеtаr оsvојili su prvо mеstо, а nа rеpubličkоm оsmо i dеvеtо.

 

Svu srеću svim učеnicimа kојi prеdstаvlјајu spоrtskе bоје nаšе škоlе žеli nоvinаrskа rеdаkciја Gimnаziје „9 mај”

Wikipedia

Wikipedia
Slobodna enciklopedija

Biblioteka

Digitalna biblioteka
Digitalna narodna biblioteka Srbije

Obrazovni sajtovi

Obrazovni sajtovi
Obrazovni sajtovi na srpskom jeziku

Educational websites

Educational websites
Obrazovni sajtovi na engleskom jeziku

Google earth »

Google earth
Google earth online
 

E-učenje

Elektronsko učenjee-learning

E-učenje je korištenje multimedije i Interneta u svrhu poboljšanja kvaliteta učenja omogućavanjem pristupa udaljenim izvorima i uslugama i omogućavanjem saradnje i komunikacije i na daljinu