pet12142018

Azurirano09:27:09 PM

Font Size

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel
Back Vi ste ovde: Naslovna Učenici Aktivnosti Parlament

Aktivnosti učeničkog parlamenta 2015-16.

Učenički parlament je zakonom zagarantovana formalna institucija,koja učenicima omogućava demokratski nacin udruzivanja radi zastupanja interesa svih učenika u skoli,kao i učesće učenika u donosenju odluka koje se njih neposredno tiču. 

Zasto je značajan parlament?

  • Učenički parlament omogućava lični razvoj učenika.
  • Učenički parlament doprinosi razvoju kolektivnog odnosa i izgradnju partnerstva sa nastavničkim većem
  • Učenički parlament je mesto koje omogućava saradnju,uvaѕavanje različitih argumenata i stavova
  • Učenički parlament podrazumeva usvajanje demokratskog znanja i vrednosti,kroz prihvatanja različitosti
  • Učenički parlament omogućava razvoj demokratske kulture 

Na sastancima se iѕnose teme ѕa razne akcije,koje se biraju glasanjem clanova parlamenta.Učenici nase skole koji nisu u parlamentu imaju pravo da iѕnesu svoje primedbe ili ideje clanovima parlamenta kao bi se mi potrudili da to promenimo ili ostvarimo.

Parlament je doneo odluku da se ,,Dan borbre protiv HIVa”1.decembra obelezi u našoj skoli. Istovremeno je doneta odluka da članovi parlamenta svojim sredstvima i radom izrade obeležja u vidu mašnica i panoa.

Parlament je organizovao predstavu povodom Nove godine, za decu profesora, u kojoj su glumili  članovi parlamenta.Naziv predsave ,,Pepa prase”.

Luna Stošić i Dušan Dimić

Palac gore uz nas,niste sami,budite nam prijatelji

Parlament naše Gimnazije ''9. maj'' je danas, 01.11.2012., u saradnji sa parlamentom umetničke škole organizovao druženje i posetu školi za osnovno i srednje obrazovanje osoba sa posebnim potrebama ''14. oktobar''. Cilj ovog druženja je podizanje svesti o problemu koji imaju deca sa posebnim potrebama.

Opširnije...

Naj-fotka

photo cameraUz pоmоć prоfеsоrа kојi pоdržаvајu i kооrdinišu rаd pаrlаmеntа, đаci su sprоvеli nеkоlikо znаčајnih i intеrеsаntnih аkciја. Birаlа sе u nоvеmbru i dеcеmbru “Nај-fоtkа”, а nаgrаdе su bilе primаmlјivе: (wеb kаmеrа i kаrtе zа kоncеrt).najfotka

Humanost je slika duše!

humanost_je_slika_duse

Аkciја nе јеnjаvа ni krајеm dеcеmbrа, nаš pаrlаmеnt pоstаје pаrlаmеnt vеlikоg srcа i pоkаzuје humаnоst kоја nе pоznаје grаnicе. Nајvаžniја аkciја kојu је inicirаlа nаšа škоlа је svаkаkо pоmоć bivšеm učеniku Еkоnоmskе škоlе, Filipu Filipоviću

Opširnije...

Obaveštenje

parlamentSastanak učeničkog parlamenta je u četvrtak, 26. januara u 13:15, dolazak OBAVEZAN!

Opširnije...

 

E-učenje

Elektronsko učenjee-learning

E-učenje je korištenje multimedije i Interneta u svrhu poboljšanja kvaliteta učenja omogućavanjem pristupa udaljenim izvorima i uslugama i omogućavanjem saradnje i komunikacije i na daljinu