pet12142018

Azurirano09:27:09 PM

Font Size

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel
Back Vi ste ovde: Naslovna Info Vesti Obrazovanje

Nauk nije bauk 2017.

Aktivi fizike, hemije, likovne kulture i biologije  su veoma uspešno prezentovali  našu školu na devetom festivalu „Nauk nije bauk“ održanom  na Elektronskom fakultetu dana 31.03.2017. i 1.4.2017.godine. Tema postavke je „Leonardo da Vinči-umetnost inžinjerstva“.  Veliki broj učenika naše škole je učestvovao u realizaciji postavke zajedno sa profesorima Natašom Nikolić, Svetlanom Mićić, Aleksandrom Gošnjić, Vinkom Zlatanović i Gordanom Ristić Ljumović.

Pogledajte fotografije.

Besplatna obuka iz programiranja

Besplatna obuka iz programiranja

Pedagoško društvo informatičara Srbije organizuje besplatnu obuku iz programiranja pod nazivom “Razvoj algoritamskog razmišljanja kao osnove programiranja – ulog u budućnost”. Sadržaji obuhvaćeni kursom odgovaraju sadržajima koji se izučavaju u početnim godinama učenja programiranja, kroz informatiku u osnovnoj ili odgovarajuće predmete u srednjim školama.

Pored početnog rešavanja problema na algoritamskom novou, kurs predviđa i izradu Windows aplikacija kodiranjem u programskom jeziku Visual C#.

Uslovi

  • Kurs je prvenstveno namenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola
  • kao i učenicima 1. i 2. razreda srednjih škola bilo kog profila

Prijava

Prijave preko onlajn obrasca na LINKU. Broj mesta je ograničen. Prijave traju do 16.04.2017. ili do popune mesta.

Detaljnija obaveštenja: http://www.pdislab.org.rs. Dodatna pitanja na  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

Elektronska čitaonica u niškoj biblioteci

bibliotekaNarodna biblioteka ''Stevan Sremac'' u Nišu otvorila je elektronsku čitaonicu, u kojoj korisnici mogu da pristupe bazi podataka fonda i besplatno rade na kompjuteru.

Opširnije...

Nauk nije bauk 2016.

Ove godine, kao i godinama unazad, naša škola je bila učesnik jednog od najvećih festivala nauke ,,Nauk nije bauk”. Predstavnici naše škole su puna dva dana izvodili najrazličitijeoglede iz hemije i fizike i tako privukli pažnju mnogih posetilaca. Bili su tu i učenici naše  škole koji su došli da podrže svoje drugove. 

Na našem štandu gosti festivala mogli su da vide duha iz boce, zlatnu kišu, erupciju svetlucavog vulkana, plavu vatru, ples crne mambe kao i da probaju lažno pivo, sokove svih ukusa i sladoled. Članovi našeg tima bili su uvek spremni da radoznalim posetiocima objasne sve što    se moglo videti na štandu, kao i da predlože neke eksperimente koje mogu sami napraviti.

Pod vođstvom profesorke hemije Vinke Zlatanović.., uspešno smo pokazali šta sve možemo da pružimo. Dokazali smo da nauka može biti magija ako odlučimo da joj pristupimo na drugačiji način. Zahvalјujući posvećenosti, trudu i, pre svega, timskom radu naša škola odnela je pobedu sa najviše posetilaca. 

Предлог закона о уџбеницима

udzbeniciПредлог Закона о изменама и допунама закона о уџбеницима и другим наставним средствима

Opširnije...

Open day

Obaveštavamo Vas da će 20. Aprila 2013. godine (subota) u vremenu od 11:00 Elektronski fakultet u Nišu organizovati OPEN DAY za sve zainteresovane učenike, roditelje, profesore...

Opširnije...

Светосавске награде за 2011.

svetosavska ДОБИТНИЦИ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ ЗА ПОСЕБНЕ РЕЗУЛТАТЕ И ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2011. ГОДИНИ:

Opširnije...

Strаtеgiја rаzvоја оbrаzоvаnја

obrazovanjeSТRАТЕGIЈА RАZVОЈА ОBRАZОVАNјА U RЕPUBLICI SRBIЈI DО 2020. GОDINЕ

Opširnije...

Wikipedia

Wikipedia
Slobodna enciklopedija

Biblioteka

Digitalna biblioteka
Digitalna narodna biblioteka Srbije

Obrazovni sajtovi

Obrazovni sajtovi
Obrazovni sajtovi na srpskom jeziku

Educational websites

Educational websites
Obrazovni sajtovi na engleskom jeziku

Google earth »

Google earth
Google earth online
 

E-učenje

Elektronsko učenjee-learning

E-učenje je korištenje multimedije i Interneta u svrhu poboljšanja kvaliteta učenja omogućavanjem pristupa udaljenim izvorima i uslugama i omogućavanjem saradnje i komunikacije i na daljinu