pet12142018

Azurirano09:27:09 PM

Font Size

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel
Back Vi ste ovde: Naslovna Info Vesti Grad Hala Čair nema visinu za Dejvis kup

Hala Čair nema visinu za Dejvis kup

Zbog nedovoljne visine hale Čair, meč teniskih reprezentacija Srbije i Švedske neće biti odigran februara 2012. godine u Nišu, potvrdio je Miodrag Tomić, potpredsednik Teniskog saveza Srbije.

 

Iako je prethodnih dana kružila priča da će se Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić pokloniti i pred niškom publikom u renoviranoj hali Čair, to se neće desiti. Razlog je nedovoljna visina hale!

Hala Čair ima visinu od 10 metara, a za vrhunski tenis je potrebno najmanje 12.

- ITF je jako rigorozan kada je Svetska grupa u pitanju, on ima svoje standarde koji su najviši. Za Dejvis kup je potrebno 12 metara. Mi smo probali da kontaktiramo ITF da nam dozvoli da nešto manja visina bude ovde, međutim oni apsolutno nemaju prostora tu i drže svoj standard. I definitvno se meč Svetske grupe neće igrati u niškoj hali Čair - rekao je potpredsednik Teniskog saveza Miodrag Tomić za Južne vesti.

Neće biti tenisera u Nišu, međutim, možda ćemo gledati naše najbolje teniserke jer, kako je Tomić rekao, standardi odigravanja mečeva FED grupe su niži.

- Probaćemo da organizujemo u Nišu FED Kup jer su tu standardi malo niži, ali to ćemo tek videti. Znaćemo kada dobijemo neku selekciju koja može da igra ovde u Srbiji - dodao je Tomić.

Hala Čair je dobila najviše ocene od Evropske rukometne federacije i odigravanje mečeva Evropskog prvenstva će biti na evropskom nivou. Ipak, da li se mislilo samo na rukomet, a ne i na druge sportove, nismo dobili odgovor.

- Posle tri i po decenije hala Čair rekonstruisana je po svim evropskim standardima i sugestijama koje su dostavljene iz EHF-a - Piše na sajtu Grada Niša.

Gradonačelnik Miloš Simonović je trenutno u Briselu i rekao nam je da će tek sutra, kada dođe u Niš, moći da odgovori na pitanje. Koordinator projekta rekonstrukcije hale Miomir Pešićje trenutno u inostranstvu i ne javlja se na telefon.


Sporna i odbojka

Dva metra deli nas od vrhunskog tenisa, ali možda i od svetske odbojke.

Kako su nam rekli u Odbojkaškom savezu Srbije pravila Svetske odbojkaške federacije nalažu da je za odigravanje utakmica Svetske lige potrebno da hala ima visinu od 12 metara.

Ipak, i pre rekonstrukcije je hala bila visoka samo 10 metara, pa nam je Odbojkaška federacija "progledala kroz prste". Odbojkaši i odbojkašice su igrali u Nišu pred prepunim tribinama, a to će sigurno želeti i da ponove.

Direktor Sportskog centra Čair Bratislav Ignjatović nije previše uznemiren zbog mogućeg problema.

- Hala Čair je visoka 10 metara, kao i pre rekonstrukcije. Plafon je na istom mestu, nismo smanjili visinu. Tamo gde su i ranije bili zvučnici i reflektori, nalaze se i posle rekonstrukcije. Mi nismo pravili halu za Dejvis kup. Mogu da je vide i ako im odgovara da je iznajme. Ljudima iz Odbojkaške federacije nije ranije smetalo što je hala niža za 2 metra. Bilo im je lakše da plate po danu 2.000 ili 2.500 evra za iznajmljivanje Čaira, nego da plaćaju 25.000 evra dnevno za Arenu u Beogradu - rekao je Bratislav Ignjatović, direktor Sportskog centra Čair.

Wikipedia

Wikipedia
Slobodna enciklopedija

Biblioteka

Digitalna biblioteka
Digitalna narodna biblioteka Srbije

Obrazovni sajtovi

Obrazovni sajtovi
Obrazovni sajtovi na srpskom jeziku

Educational websites

Educational websites
Obrazovni sajtovi na engleskom jeziku

Google earth »

Google earth
Google earth online
 

E-učenje

Elektronsko učenjee-learning

E-učenje je korištenje multimedije i Interneta u svrhu poboljšanja kvaliteta učenja omogućavanjem pristupa udaljenim izvorima i uslugama i omogućavanjem saradnje i komunikacije i na daljinu