pet12142018

Azurirano09:27:09 PM

Font Size

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel
Back Vi ste ovde: Naslovna Info Vesti Grad Narodne novine

Narodne novine

Sample image

Narodne novine, jedini dnevni list južno od Beograda, danas slave 67 godina postojanja. Glavni i odgovorni urednik Timošenko Milosavljević najavljuje nove sadržaje i priloge u 68. godini novina.

 

18. oktobra 1944. godine, samo tri dana nakon oslobođenja Niša u Drugom svetskom ratu, izašao je prvi broj "Glasa slobodnog Niša" i tada je počeo deo istorije štampanog novinarstva u Nišu. Usledio je drugi broj, ali i drugo ime, "Narodni list" koje je potrajalo do 1. maja 1949. godine. Tada je izašao prvi broj imena koje i danas tražimo na kiosku - "Narodne novine". Prvog dana 1971. godine novine su postale dnevne i održale su se do danas.

- Mi danas ulazimo u 68. godinu života. Imamo još jedan jubilej, a to je 40 godina od kako smo dnevni list. Od 1. januara 1971. godine do danas smo se održali, što je samo po sebi podvig. Tokom 2006. godine smo privatizovani i to je jedna od retkih uspešnih privatizacija - rekao je Timošenko Milosavljević, glavni i odgovorni urednik slavljeničkog lista.

Prvi broj lista imao je samo dve strane, kasnije su novine povećavale broj strana (6, 8, 10, 12, 16), ali i broj čitalaca. Danas Narodne novine izlazi na 24 strane na kojima su informacije iz Niša, Srbije, Evrope i sveta.

- Napravili smo ekipu koja ima ideje i pokušavamo da opstajemo na tržištu i da se ravnopravno nosimo sa velikim medijskim kućama. Trendove pratimo, iako smo lokalni, globalno se pojavljujemo u javnosti. Imamo dobru saradnju sa kolegama iz drugih redakcija i zajednički pokušavamo da napravimo list - rekao je Milosavljević.

U vremenu smo kada se informacije dobijaju istog trenutka, a ljudima imaju sve manje vremena da se posvećuju čitanjem i listanjem paprira. Štampani mediji dugo se bore za opstanak i publiku pored daleko bržih medija, a Narodne novine uspevaju da dobiju bitke u Nišu. Teme koje su najčitanije su sigurno na sportskim stranama, ali ne zasotaju mnogo ni dnevne teme, karikature, hronika, kultura... U planu su i neke inovacije.

- Imamo planove da do 2012. godine izađemo sa novim sadržajima i prilozima. Pojačaćemo uticaj na događaje u Nišu i okolini. Gde god je narod, bićemo i mi. I trudićemo se da budemo lider u informisanju. Radno smo proslavili praznik jer novinari nemaju vremena za proslave, a i imali smo mnogo poziva na događaje - rekao je na kraju Timošenko Milosavljević.

67 godina je otišlo u istoriju i arhivu. Hiljade i hiljade stranica će govoriti o starom Nišu, o nekim davnim vremenima. Nove, bele strane svakog dana su pred urednicima koji će se i dalje truditi da svaki broj Narodnih bude bolji od prethodnog, a da uvek ima mesta za napredak. Jer na to je narod ovde i navikao.

Wikipedia

Wikipedia
Slobodna enciklopedija

Biblioteka

Digitalna biblioteka
Digitalna narodna biblioteka Srbije

Obrazovni sajtovi

Obrazovni sajtovi
Obrazovni sajtovi na srpskom jeziku

Educational websites

Educational websites
Obrazovni sajtovi na engleskom jeziku

Google earth »

Google earth
Google earth online
 

E-učenje

Elektronsko učenjee-learning

E-učenje je korištenje multimedije i Interneta u svrhu poboljšanja kvaliteta učenja omogućavanjem pristupa udaljenim izvorima i uslugama i omogućavanjem saradnje i komunikacije i na daljinu