pet12142018

Azurirano09:27:09 PM

Font Size

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel
Back Vi ste ovde: Naslovna Info Vesti Grad Izgradnja akva parka od decembra

Izgradnja akva parka od decembra

Akva park u Niškoj Banji će, po svemu sudeći, početi da se gradi sredinom decembra 2011. godine, kaže Bojan Stanisavljević prvi čovek grupe “Ital Nis”, koja već nekoliko puta odlaže početak izgradnje.

 

Prolongiranje rokova za postavljanje “kamena temeljca” na lokaciji Lozni Kalem, kažu, odlaže se zbog isključivo birokratskih razloga.

Stanisavljević napominje da će akvapark, nazvan “Fantazija” biti dovršen do predstojećeg leta.

- Po planiranoj dinamici naše investicione grupe trebali smo da započnemo sa izgradnjom krajem aprila-početkom maja. Uknjiženje zemljišta u katastar i dobijanje i posedovnog lista su završeni tek 24. maja. Tek tada su se stekli osnovni uslovi za pribavljanje ostale dokumentacije za kompletiranje projekta, kako bi ušli u proceduru za dobijanje lokacijske, a zatim i građeviske dozvole. Za ovo zakašnjenje ne krivimo gradsku vlast već Katastar - kaže Stanisavljević.

On kaže da su nakon dobijanja posedovnog lista primetili grešku, gde su umesto vlasnika zemljišta upisali “korisnik zemljišta”.

- Zahvaljujući gradskim vlastima, a posebno Upravi za imovinu, grešku smo otklonili u avgustu. Mi smo odmah u julu podneli zahtev za izmenu Plana detaljne regulacije, kojim želimo da uklonimo ulicu koja ničemu ne služi jer deli parcelu predviđenu za izgradnju Aqua Parka i parcelu za proširenje Aqua Parka. To ne odgovara idejnom rešenju projekta, a predviđena je greškom prethodnog plana detaljne regulacije. Moramo da napomenemo da je avgust mesec godišnjih odmora i da u avgustu i septembru nije bilo nijednog zasedanja Skupštine grada. Zahtev je usvojen od strane gradskih organa, gde nakon urbanistički sredjene i spakovane dokumentacije mora da prodje komisiju, a to se dogadja upravo ovih dana. Nakon toga odluka ide na prvu sledeću Skupstinu grada koja će se održati u novembru. Posle skupštinske procedure ide na javni uvid koji traje 30 dana. Tek nakon toga možemo dobiti građevinsku dozvolu i sklopiti ugovor sa Direkcijom za izgradnju grada. Mi se nadamo da u narednom periodu nećemo nailaziti na slične probleme, i da ćemo uprkos zimskim uslovima koji su pred nama, konačno krenuti sa realizacijom i izgradnjom ovog projekta i željno iščekujemo njihov završetak, kao i svi građani Niša - kaže Stanisavljević.

Wikipedia

Wikipedia
Slobodna enciklopedija

Biblioteka

Digitalna biblioteka
Digitalna narodna biblioteka Srbije

Obrazovni sajtovi

Obrazovni sajtovi
Obrazovni sajtovi na srpskom jeziku

Educational websites

Educational websites
Obrazovni sajtovi na engleskom jeziku

Google earth »

Google earth
Google earth online
 

E-učenje

Elektronsko učenjee-learning

E-učenje je korištenje multimedije i Interneta u svrhu poboljšanja kvaliteta učenja omogućavanjem pristupa udaljenim izvorima i uslugama i omogućavanjem saradnje i komunikacije i na daljinu